Actuele meldingen


Nieuwe opnames beschikbaar van Matty NiŽl

Er zijn dire nieuwe opnames verschenen op youtube: Divertimento for flute, clarinet and bassoon, Sonatina No. 1 for piano en Variationen for clarinet, violoncello and piano. De verwijzingen zijn te vinden op onze muziekpagina.
Bovendien wordt er binnenkort een aantal opnames van andere werken op deze site gezet.

Voortgang in uitvoering "Wege" van Matty†NiŽl

Er wordt gestaag gewerkt aan het project om een uitvoering mogelijk te maken van het belangrijkste werk van Matty†NiŽl: de opera Wege. Lees in de flyer hoe de zaken er momenteel voor staan - maart 2017.

Matty†NiŽlprijs†2017 naar Katinka Nelemans

Op zondag 29 januari 2017 werd de Matty NiŽlprijs 2017 toegekend aan de 19-jarige Katinka Nelemans uit Amersfoort. Dit gebeurde†door de jury onder leiding van Raymond Spons†tijdens de finale van het Prinses Christina Concours Zuid 2 in het conservatorium van Maastricht.
De winnares studeert aan de universiteit Utrecht en heeft 13 jaar les op de dwarsfluit. Zij won de prijs door haar vertolking van Hymne uit 2002 van de Nederlandse componist Jan Rokus van Roosendael (1960-2005).

Hannah Janssen wint Matty Niëlprijs 2016

Na de finale van de voorronde van het Prinses Christina Concours Zuid 2 2016 in Maastricht werd op 5 maart de Matty Niëlprijs 2016 toegekend aan Hannah Janssen uit Kuringen (B). De zestienjarige Hannah speelt zes jaar harp en studeert aan het Stedelijk Conservatorium voor Muziek te Hasselt. Ze speelde van Freddy Alberty (1911) ‘Pour la señorita’ en van André Jerome Thomas (1952) ‘The Rising Of The Sun’. Hannah Janssen ontving de prijs uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Stake.
Bij voldoende kwaliteit wordt de Matty Niëlprijs uitgereikt voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie. De onderscheiding bestaat uit een boek met CD over en met werk van Niël en een masterclass bij een musicus naar keuze.

Berichten die op deze pagina gestaan hebben worden bewaard in ons Archief